Hrana za kvasce- Vinovit 1kg

1.440,00  RSD
troškovi isporuke nisu uključeni
Kod proizvoda - SKU 31733

KARAKTERISTIKE Vinovit je aktivator fermentacije (hrana za kvasce) sačinjen u osnovi od fosforno-azotnih jedinjenja i vitamina B1, specijalno proučen za stimulaciju rasta i razmnožavanja kvasaca, što doprinosi brzoj alkoholnoj fermentaciji sa pravilnim i kompletnim tokom. U širi, posebno ako potiče od prezrelog grožđa ili grožđa zahvaćenog sivom plesni (botritisom) Vinovit uspostavlja optimalan nivo amonijačnog azota, kao i dobar odnos vitamina i mikroelemenata. U slučaju usporene fermentacije, zbog visoke temperature, Vinovit doprinosi završetku alkoholne fermentacije. Tiamin (Vitamin B1) kao sastavni deo Vinovit-a delimično umanjuje stvaranje viših alkohola (nepoželjnih za organoleptička svojstva vina) i favorizuje formiranje aromatičnih jedinjenja koja doprinose organoleptičkim svojstvima vina. Pored toga, Vinovit zbog svog specifičnog sastava sprečava stvaranje sumporvodonika.

 

DOZIRANJE I NAČIN UPOTREBE • 10-30 g/hl Savetuje se dodavanje Vinovit-a u inicijalnoj fazi fermentacije, najkasnije do 50% prevrelog šećera. Dodaje se sukcesivno, uz prethodno rastvaranje u vodi ili širi, uz mešanje u celu masu.

 

Napomena: Sa 10 g/hl unosi se u širu 20 mg/hl Tiamina (Vitamina B1) i 15 mg/l slobodnog azota. Zakonski limit za dozu Tiamina je 60 mg/hl.

Vrsta proizvoda za koji je namenjen Voće
Namenjeno za proizvod Rakija, Vino
Vrsta proizvoda Hrana za kvasce